Начало   Литература   Календар   Програми  
Sofia: ч.  | London: ч.  | NewYork: ч.  | Tokyo:
Мисли на инвеститори
  R. N. Elliott: "В най-добрия случай новината е закъснялото признание на силите, които са действали за известен период и учудва само тези, които не са запознати с текущия тренд."

Джордж Сорос: "Емоционалната игра е смъртоносна. Двете емоции, които движат света са страх и алчност. Когато пазара върви нагоре алчността се усеща почти физически."

Чарли Мънгър: "Чувал съм Бъфет да казва, че още в младостта си е разбрал, че разликата между добрия и лошия бизнес е в това, че добрият бизнес предлага едно след друго все лесни за вземане решения, докато лошият предлага ужасен избор - решения, които е много трудно да вземеш."

Уорън Бъфет: "С вътрешна информация и един милион долара можете да фалирате за една година."

               "Само инвеститорът, който се бави да вземе печалбата и бърза да вземе загубата, след време ще бъде много богат."

Оскар Уайлд: "Когато бях млад, мислех, че парите са най-важното нещо в живота. Сега когато съм стар, зная, че това е така!"

Р. Манинг: "Този, който не иска, когато може, няма да може когато иска."

               "Разликата между пророка и анализатора е тази, че когато вторият сгреши, той винаги плаща за своята грешка."

               "Инвестирането е като шофирането. Колкото по-бързо караш към целта, толкова по-голям риск поемаш."

Х. Елис: "Мястото, където оптимизмът процъфтява най-добре, е институтът за лунатици."

Б. Тачков: "Когато загубиш, прояви куража на професионалния комарджия, който приема хвърления зар със стоицизъм и съдбата си философски. Забрави всичко и почвай отново! С отминала вода воденицата не може да мели."

Волтер: "Когато въпросът опира до пари, всички изповядват една и съща религия."

               "Пазарът е един много умен и силен противник, който може да бъде победен, но от малцина. Битките с него са многобройни, а войната никога не приключва."

               "Съществуват само два начина за печелене на пари: човек да работи или парите да работят за него."

Ричард Денис: "Винаги съм казвал, че можете да публикувате моите правила за търгуване във вестника и никой няма да ги следва. Ключът към успеха е постоянството и дисциплината. Почти всеки може да направи списък с правила, които са 80% толкова добри колкото ние обучаваме хората. Това което те не могат да им дадат обаче, е увереността да се придържат към тези правила, дори когато нещата стават много зле."

Партньори:   |  Kotka.bg